Yaşam alanındaki huzuru bozmadan inanılmaz izleme deneyimi sunan, ev ürünleri tasarımına yönelik Yaşam Kesiti konsepti, tüm yaşam alanının estetik tarzını yeniden tasarlayarak TV'leri dönüştürüyor.
TV ekranları gitgide büyüyor. Yaşam alanlarının konfor ve kolaylık sağlayan yerler olması gerekir. Yaşam Kesiti konsepti bu bağlamda bir denge bulmaya çalışarak, ev ürünleri ile oturma odaları arasında uyumlu bir denge arıyor. Bu yeni ev ürünleri tasarımının arkasındaki fikir basittir: "Oturma odası" idealinin her zaman bir parçası olan tüm elementleri, malzemeleri ve temel kuralları alıp ayrı parçalara bölerek yeni şekillerde tekrar inşa ederseniz oturma odası bileşenlerinin ve ürünlerinin daha uyumlu olduğu düzenlemeler elde edebilirsiniz.
Bu fikirle harekete geçen tasarımcılar, yaşam alanlarında bulabildikleri koltuk ve diğer mobilya siluetleri, duvar malzemeleri ve fayans modellerinden kumaş ve deri gibi dokulara kadar her şeyden örnek almaya başladılar. Ürünleri bu örneklerle yeniden yapılandırmaları ve mobilya ile mimari araçları, ekibin çevreyle uyumlu olmasının yanı sıra alanlara doğru bir tarz kazandırılmasına yardımcı olan yenilikçi bir ev ürünü yaklaşımı oluşturmasını sağladı.
Konforlu bir yaşam alanı hayal ederken neler görüyorsunuz? Koltuk nerede duruyor? Kitaplar, vazolar ve diğer nesneler nerede? Genel tarz ne? Yaşam alanı manzarasının standart parçası TV bu resmin neresinde? Ev ürünü tasarımımızın ideal oturma odası stiline kusursuz biçimde uyduğundan emin olmak istedik.
Tako, Baş Sanat Direktörü
2017 BRAVIA™ modellerinde modern yaşam anlayışına uyan hafif ve konforlu bir görünümü hedefledik. Tüm farklı tasarım unsurları temel yaklaşıma bağlanıyor. Stand ince ve koltuk benzeri bir görünüm sunuyor. Arka panel duvar ve kumaş dokularını çağrıştırıyor. Ayrıca pürüzsüz ve sıcak malzemelerin cesur kombinasyonları, modern mekansal tasarıma çarpıcı dokunuşlar ekliyor.
XE94/93 Serisi
Şaşırtıcı 4K HDR görsellerin ve efsanevi iç tasarımın üst düzey füzyonu olan XE94/93 Serisi, ürünün oturma odasının neresinde olursa olsun uyum göstermesini sağlayan bir arka panele sahiptir. Artık genel görünümün küçük bir parçası olmayan arka paneldeki çarpıcı geometrik desen (duvarlara ve döşemelere benzer) estetik alanda kendini gösteriyor. Çarpıcı görünüm, panelin uzaktan nasıl göründüğünden de öteye geçiyor. Terminal panel kapağı çizgileri ve soğutma aralıkları genel tasarıma uyarak, birçok TV'nin arkasındaki mekanik aksamı gizliyor. Arka panel grubunu tamamlayan arka kapağın deriye benzer dokusu, görsel varlığın artırılmasına yardımcı oluyor.
Genel görünümün hafifliğini vurgulayan ve dengeli destek sağlayan ince ve koltuk ayağı benzeri ayaklara sahip stand, tüm kabloları toplayarak ayak bölgesini sadeleştiriyor. LCD panel, farklı renkteki iki yüzeyiyle basit bir yapıya sahiptir. Ekranın siyah yüzeyi izleyicilerin gizli bir arka planda kendilerini bu deneyime kaptırmasını sağlarken, arka yüzeyin metalik tonu ürünün oturma odasına genel uyumunu artırıyor. Bu iki yüzeyin alt kısımları dikey olarak kademelidir; böylece hoparlörlerin sesi doğrudan yayabileceği bir alan oluşturularak, ses kalitesi en üst düzeye çıkarılabilir.
XE90 Serisi
Yapısal dikkat dağıtıcı öğeleri izleme deneyiminden uzak tutmak için çok ince bir çerçeveye sahip olan XE90 Serisinin tasarımı, minimum varlığı bir üst düzeye taşıyor. Düşük profilli bir ekran ile ince ayakları destek için birleştiren stand, zarif kıvrımlarıyla hafiflik hissini vurguluyor. Arka panelde ise inceltilmiş çevresel alan, genel formu ince bir zarafetle tamamlıyor.
XE85/XE80 Serisi
XE85/XE80 Serisinde panelin üstünden yanlara kadar uzanan gümüş çizgi, ürünün ince profilini vurguluyor ve gövde yapısını oluşturan iki basit yüzeyi ayırıyor. İnce bir siluete sahip standın üst yüzeyinde, tasarım kalitesi hissini derinleştiren gümüş bir kaplama yer alıyor. TV'nin gümüş tonları renk aralığının sıcak kısmında olduğundan, ürünün ahşap rafları ve yer döşemelerini daha yüksek estetik cazibesiyle tamamlamasını sağlıyor.
BRAVIA Serisinde ürünün yalnızca ön kısmının harika görünmesinden öteye geçmek istedik. İnce çerçeve kullanılması yaşam alanı ile görsel içeriğin sınırlarını saklamamıza tabii ki yardımcı oldu. Ancak odak noktamız arka tarafı mümkün olduğu kadar çekici hale getirmekti; böylece TV neredeyse her şekilde iç tasarıma uyacaktı. Bulduğumuz tasarım, TV'nin yalnızca köşede duracak tek boyutlu bir yüzey değil, odada her yere konulabilecek çok boyutlu bir nesne olduğunu hatırlatmaya yardımcı oluyor. Bu da odanın düzenlenmesi konusunda kullanıcılara büyük özgürlük sağlıyor.
Yokota, Sanat Direktörü
Yaşam Kesiti konsepti, insanların yaşam alanlarına tarz kazandırmasına ilişkin temel bir ihtiyacı dikkate alarak, yeni TV'ler için ilham kaynağını keşfetti. Olağanüstü görüntü ve ses bu paketin yalnızca bir parçasıdır. Ürünlere iç mekanlarla bütünlük için çok yönlülük sağlayan mekansal uyum, deneyimi mükemmelleştiren asıl unsurdur.
SONY TV'Yİ ÖZEL KILAN ÖZELLİKLERİ KEŞFEDİN