Makale Kimliği : SX5059B3 / Son Değiştirilme Tarihi : 28.02.2018

Android 6.0 ve üst sürümlerde Ağ ayarları sıfırlandığında hangi ayarlar sıfırlanıyor?

    Android™ 6.0 veya üst sürümlerinde Ağ ayarlarını sıfırlama işlemi yapıldığında, bir çok özellik varsayılan ayarlara döner. Etkilenen ayarlar, Wi-Fi, mobile data and Bluetooth ayarlarıdır.

    Ağ ayarlarını sıfırlama:
    • Arka plan veri senkronizasyonuna izin verir.
    • Mobil veri sınırlandırmalarını temizler.
    • Tüm Wi-Fi SSID’leri siler.
    • Data internet erişimi için yapılan tüm bağlantılar devre dışı kalır.
    • Eşleştirilen cihazların kaydı silinir.
    • Tüm uygulama veri sınırlandırmalarını kaldırır.
    • Şebeke seçme modunu otomatiğe alır.
    • Tercih edilen ağ türünü, mevcut en iyi moda alır.
    • Uçak modunu kapatır.
    • Bluetooth özelliğini açar.
    • Veri dolaşımını kapatır.
    • Mobil veri paylaşımını (hotspot) kapatır.
    • VPN özelliğini kapatır.
    • Mobil veriyi açar.
    • Wi-Fi özelliğini açar.
    Android™ 8.0
    Tüm bağlantı verilerini temizlemek için
    1. Ayarlar > Ağ ve İnternet öğesini bulup dokunun.
    2. Menü tuşuna (dikey üç nokta) > Ağ ayarlarını sıfırla > AYARLARI SIFIRLA öğelerine dokunun.
    Android™ 7.1 veya 7.1.1
    Tüm bağlantı verilerini temizlemek için
    1. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun.
    2. Ayarlar > Diğer öğesini bulup dokunun.
    3. Ağ ayarlarını sıfırla öğesini bulup dokunun, ardından AYARLARI SIFIRLA öğesine dokunun.
    Android™ 6.0 veya 7.0
    Tüm bağlantı verilerini temizlemek için
    1. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun.
    2. Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla >Ağ ayarlarını sıfırla öğelerine dokunun.
    3. AYARLARI SIFIRLA öğesini bulup dokunun.