İlgili Model

Burada yer alan bilgiler aşağıdaki modeller için geçerlidir:

  • ZV-E10M2
  • ZV-E10M2K

Bu İndirme Hakkında

Güncellemeyi Yapmadan Önce Unutmamanız Gerekenler

  • Yazılım güncellemesini App Store ve Google Play'de bulunan Creators' App'i kullanarak indirebilirsiniz.

Avantajlar ve İyileştirmeler

  • Şarj olduktan sonra bile, pil düzeyi uyarısı veya "Battery exhausted." (Pil bitti.) mesajının görüntülenmesine neden olan sorun düzeltildi
  • USB akışı bağlantısı sırasında kameranın kapatıldıktan sonra tekrar açılmamasına neden olan sorun düzeltildi
  • Fotoğraf makinesinin çalışma kararlılığı iyileştirildi

Dosya Bilgisi

  • Ad: BODYDATA.DAT
  • Sürüm: 1.02
  • Boyut: 1 091 548 640 bayt
  • Yayınlanma Tarihi: 11-11-2025

Hazırlık

Sony fotoğraf makinenizi hafıza kartıyla (SD veya CFexpress) nasıl güncelleyebilirsiniz?

Sistem Yazılımı Sürümünü Kontrol Etme

Sistem yazılımı sürümünü kontrol etmek için aşağıdaki talimatları uygulayın:

  1. Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) → Body (Gövde) öğesini seçin.
  2. Sistem yazılımı sürümü gösterilir.

Notlar:

  • Sistem yazılımı sürümü Ver. 1.02 ise güncelleme gerekli değildir.
  • Fotoğraf makinenizi açtığınızda Date/Time (Tarih/Saat) ayarı ekranı gösteriliyorsa tarih ve/veya saati doğru değerlere ayarladığınızdan emin olun.

Sistem Yazılımı Verilerini Bellek Kartına Kaydetme

ÖNEMLİ: Bellek kartında yalnızca bir BODYDATA.DAT dosyası olduğundan emin olun.

    1. Download (İndir) düğmesine tıklayın.
    2. Yasal uyarıyı okuduktan sonra Download (İndir) öğesine tıklayın.
    3. Dosyayı bilgisayarınıza kaydedin.
    4. Biçimlendirilmiş bellek kartını bilgisayara takın.
    5. BODYDATA.DAT dosyasını bellek kartının kök dizinine kaydedin. Dosya adını değiştirmeyin.

    Notlar:

    • Lütfen bu fotoğraf makinesini kullanmadan önce bellek kartını biçimlendirin.
    • Biçimlendirmeden önce verileri bir bilgisayara veya başka bir aygıta kopyalayın.
      • Bellek kartını biçimlendirdiğinizde, kartta kayıtlı tüm veriler silinir ve geri yüklenemez.
    • Uyumlu bellek kartları için lütfen fotoğraf makinesinin kullanım kılavuzuna göz atın.

    Diğer Donanım

    • Fotoğraf makinesinin güç kaynağı: Tamamen şarj edilmiş bir şarj edilebilir pil paketi (NP-FZ100) kullanın.
      Not: Güncelleme, sadece pil gücü seviyesi %51 veya daha fazla olduğunda yapılabilir. Tamamen şarj edilmiş bir pil kullanmanızı öneririz.

    Sistem Yazılımı Sürümünü güncelleme

    Önemli Uyarı

    • Tamamen şarj edilmiş bir şarj edilebilir pil paketi (NP-FZ100) kullanın.
    • Güncelleme işlemi sırasında pili çıkarmayın. Ani güç kesintisi fotoğraf makinesini çalışamaz duruma getirebilir.
    • Fotoğraf makinesi ısınmışsa güncelleme mümkün olmayabilir. Fotoğraf makinesi soğuyana kadar güncellemeyi lütfen bekletin.

    1. Adım: Sistem Yazılımını Güncelleme

    1. Kayıtlı sistem yazılımı verilerini içeren bellek kartını fotoğraf makinesinin yuvasına takın.
    2. Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) → Body (Gövde) öğesini seçin.
    3. Software Update (Yazılım Güncellemesi) öğesini seçin.
    4. Sistem yazılımı güncellemesi onay ekranında Execute (Çalıştır) öğesini seçin. Yazılım sürümü güncellemesi başlatılır.

      Ekrandaki mesaj:
      • Update? (Güncelleme yapılsın mı?) X.XX → Y.YY
        • X.XX: Şu anki sürüm numarası
        • Y.YY: En yeni sürüm numarası
      Notlar:
      • Güncelleme sırasında pili veya bellek kartını çıkarmayın.
      • Ayrıntıları onayladıktan sonra Execute (Çalıştır) öğesini tıklayabilirsiniz.
      • Metnin tamamını görüntülemek için lütfen ekranı gerektiği kadar aşağı kaydırın.
    5. Sistem yazılımı güncellemesi başladığında siyah bir ekran gösterilir ve erişim lambası güncellemenin ilerleme durumuna bağlı olarak 1 kez3 kez5 kez yanıp söner. Güncellemenin tamamlanması yaklaşık 6 dakika sürer.
      Erişim lambası, arka taraftan bakıldığında sol yüzün sol altında yer alır.
      Notlar:
      • Sistem yazılımı veri kopyası yanlışsa fotoğraf makinesi monitöründe "The target model for the update file is incorrect" (Güncelleme dosyasının hedef model yanlış) mesajı gösterilir.
      • Erişim lambası 5 kez uzun yanıp sönüyorsa (0,5 saniyelik döngü) ve 6 kez kısa yanıp sönüyorsa (0,25 saniyelik döngü) ya da 7 kez uzun yanıp sönüyorsa (0,5 saniyelik döngü) ve 7 kez kısa yanıp sönüyorsa (0,25 saniyelik döngü) sistem yazılımı bellek kartına yanlış kopyalanmış olabilir.
        • Bu durumda pili ve bellek kartını fotoğraf makinesinden çıkarın, ardından başka bir bellek kartı hazırlayın ve bu makalenin Sistem Yazılımı Verilerini Bellek Kartına Kaydetme bölümünden baştan başlayın.
    6. Güncelleme tamamlandığında fotoğraf makinesi otomatik olarak yeniden başlatılır.
      Yeniden başlatmadan sonra "Body update complete" (Gövde güncellemesi tamamlandı) ekranı gösterildiğinde OK (Tamam) öğesine basın.

    2. Adım: Fotoğraf Makinenizin Sistem Yazılımı Sürümünü Onaylama

    1. Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) → Body (Gövde) öğesini seçin.
    2. Sistem yazılımı sürümü gösterilir.
      Güncelleme başarılı olursa ekranda şu gösterilir: Ver. 1.02.