olivier schmitt sony alpha 6400 arkasında güneş batan fotoğrafçı sony alpha fotoğraf makinesinden bakıyor

Hayattan Bir Gün: Alpha 7S III İlk İzlenimler

Olivier Schmitt

Ben Olivier Schmitt, Fransa’da yaşayan, serbest çalışan profesyonel bir fotoğrafçı ve film yapımcısıyım. Görüntü Sanatları ve Teknolojileri alanında yüksek lisansımı bitirdikten sonra, Çılgın Hırsız 2 ve Minyonlar gibi sinema filmlerinde teknik yönetmen olarak çalıştım. Bu işe meraklı olan başka insanlarla tanışmaktan ve birlikte çalışmaktan çok büyük keyif alıyorum ve deneyimlerimin ve öğrendiğim şeylerin çoğunu kendi adımı verdiğim YouTube kanalında paylaşıyorum.

Yeni Alpha 7S III’ü test etme şansı yakaladım ve senaryonun temeli olarak kendi hikayemi kullanıp bağımsız bir film yapımcısının gündelik hayatını paylaşma fikri aklıma geldi. Sadece fotoğraf makinesinin özelliklerini göstermek istemedim, aynı zamanda işe duygusal bir boyut da kazandırmak istedim ve son düzenlemede izleyenlerin başrolde kendilerinden bir şeyler bulmasını sağlamanın yolunu aradım. Yer olarak Fransız Alplerindeki Annecy şehrini seçtim; böylece muhteşem manzaralarla farklı atmosferleri kayda alabildim.

Doğal olarak Alpha 7S III’ü, özellikle de 4K 120p Full Frame kayıt özelliklerini test edeceğim için çok heyecanlandım. Alpha 7 III’ü son birkaç yıldır kullanıyorum ve beni asla yarı yolda bırakmadı ama dahil edilen yeni işlevsellikler sayesinde, Alpha 7S III’ün sahada kullanımı bana daha kolay ve verimli geldi. Özellikle yeniden tasarlanan menüde gezinmek daha kolay oldu, Gerçek Zamanlı AF de inanılmaz ölçüde etkiliydi, yani netleme takibi sistemi kullanmama gerek kalmadı. Dışa çevrilebilen dokunmatik ekran da dar koşullarda çekim yapmayı çok kolaylaştırdı. Bütün gün güneşin altında çekim yapmama rağmen ısınma sorunu yaşamadım, daha da etkileyici bir sonuç da günde sadece bir pil kullanmam oldu.

olivier schmitt sony alpha 6400 alpha fotoğraf makinesinde dokunmatik ekranı kullanarak video ayarlarının seçimi

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

Ayrıca 12-24mm f/2.8 G Master lensi de test etme şansı yakaladım ve söylemeden edemeyeceğim, bu lens tam bir canavar! Tüm filmi bu lensle çekmeyi bile düşündüm ama sonuçta 24mm f/1.4 GM, 16-35mm f/2.8 GM, 24-70mm f/2.8 GM ve 70-200mm f/2.8 GM lenslerimi de kullandım. Bu proje bana 70-200mm’yi Ronin S ekipmanında kullanma fırsatı da verdi. Ağırdı ama sonuçlar olağanüstüydü!

Fotoğraf makinesiyle yürüttüğüm iş akışının bir parçası olarak birkaç tüyo da paylaşmak istiyorum. Normalde yaptığım gibi, mod kadranında video ön ayarlarını yapmaya biraz zaman ayırdım. Bence zaman kazandırıyor ve farklı çekim koşullarında tutarlılık sağlıyor. Örneğin, 3 video ön ayarını üst tekerleğe ayarlıyorum. 1. Mod 4K 25p All-Intra için, 2. mod yeni XAVC HS codec ile 4K 100p için (çünkü PAL ile çekim yapıyorum) ve son olarak 3. mod da geceye uygun özel profilim için. Ayrıca kısayol düğmelerini de ayarladım ki daha kolay ve hızlı bir şekilde çalışabileyim.

olivier schmitt sony alpha 6400 kameraman havuza dalmak üzere olan bir adamın kadrajını kontrol ediyor

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/320s @ f/4.5, ISO 100

Sıra çekim yapmaya geldiğinde, çoğu çekimi ışığa karşı yaptım çünkü 4:2:2 10 bit modlarında sensörün dinamik aralığını (15+ durak sınıfında) test etmek istedim. Patlayan vurguları veya iç mekan ile dış mekan arasındaki pozlama farklarını düşünmeme gerek olmadığını gördüm çünkü bu fotoğraf makinesi bu uç ışık değişimlerini çok iyi yönetiyor.
olivier schmitt sony alpha 6400 kameraman kahvaltı masasında oturan bir çiftin kadrajını kontrol ediyor

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/160s @ f/4.0, ISO 100

Bu proje çok eğlenceliydi ve bu inanılmaz yeni fotoğraf makinesini denemek için şahane bir fırsat oldu. Seviyeniz ve deneyiminiz ne olursa olsun çevrenizde yaratıcı çalışmalar yapan başkalarının olması projelerinizde daha da ilerlemenizi sağlıyor ve yeni fırsatların kapısını açıyor. Bu vesileyle ekipteki herkese ve oyunculara teşekkür etmek istiyorum, bu proje onlarsız asla gerçekleşmezdi. Başka bir önemli nokta da çekiminizi planlamak. Bu kısa film için bir aydan fazla hazırlık ve organizasyon gerekti. Planlamaya sahada çekim yapmaktan daha fazla zaman harcamadan böyle bir projenin üstesinden gelemezsiniz. Güzel içerikler oluşturmak için kendinize ve yeteneklerinize güvenin!

olivier schmitt sony alpha 6400 olivier ronin gimbal’e monte edilmiş fotoğraf makinesiyle A7SM3’te kadrajlamayı kontrol ediyor

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/500s @ f/4.0, ISO 400

Öne Çıkan Ürünler

α Universe bülteninizi almak için kaydolun

Tebrikler! α Universe bültenine başarıyla abone oldunuz

Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin

Üzgünüz! Bir hata oluştu

Tebrikler! Başarıyla abone oldunuz