İlgili Model
Burada yer alan bilgiler aşağıdaki modeller için geçerlidir:
- ILCE-7M4
- ILCE-7M4M
Gerekli İndirmeler
Güncellemelerin kronolojik sırada yüklenmesi gerekir.
- Ver. 1.01 veya daha önceki bir sürüm için:
- Ver. 6.01 (en son) güncellemesini yapmadan önce Ver. 1.05 (bu sayfada bulunan) sürümüne güncelleyin.
- Ver. 1.05 sürümüne güncelleme yaptıktan sonra Ver. 6.01 (en son) sürümüne güncelleyin.
- Ver. 1.10 veya daha sonraki bir sürüm için:
Bu sayfadan çıkıp ILCE-7M4 Sistem Yazılımı (Cihaz Yazılımı) Güncellemesi Ver. 6.01 bölümüne gidin.
Bu indirme hakkında
Bu güncelleme yalnızca bellek kartlarında kullanılabilir. Windows ve macOS sürümleri sağlanmamıştır.
Avantajlar ve İyileştirmeler
Bu Ver. 1.05 güncellemesi, fotoğraf makinesinin son sürüme güncellenmesi için gereken bir ara sürümdür.
Dosya Bilgisi
- Ad: BODYDATA.DAT
- Sürüm: 1.05
- Boyut: 839 741 848 bayt
- Yayınlanma Tarihi: 24-08-2022
Hazırlık
Sony fotoğraf makinenizi hafıza kartıyla (SD veya CFexpress) nasıl güncelleyebilirsiniz?
Sistem yazılımı sürümünü kontrol etme
Sistem yazılımı sürümünü kontrol etmek için aşağıdaki talimatları uygulayın. Sistem yazılımı sürümü Ver. 1.05 ise güncelleme gerekli değildir.
Not: Fotoğraf makinenizi açtığınızda Date/Time (Tarih/Saat) ayarı ekranı gösteriliyorsa tarih ve saati doğru değerlere ayarladığınızdan emin olun.
- Fotoğraf makinesinden Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) öğesini seçin.
- Sistem yazılımı sürümü gösterilir.
Sistem yazılımı verilerini bellek kartına kaydetme
UYARI! Bellek kartında yalnızca bir BODYDATA.DAT dosyası olduğundan emin olun. Kartı önceki bir güncellemede kullandıysanız yeni bir dosya indirmeden önce bellek kartını fotoğraf makinesinde biçimlendirin.
Biçimlendirilmiş bellek kartını bilgisayara takın. Verileri bellek kartının kök dizinine kaydedin.
Not: Dosya adını değiştirmeyin.
Diğer Donanım
Fotoğraf makinesinin güç kaynağı: Tamamen şarj edilmiş bir şarj edilebilir pil paketi olan NP-FZ100 kullanın.
Not: Güncelleme, sadece kalan pil gücü seviyesi (üç çubuk) veya daha fazlaysa yapılabilir. Tamamen şarj edilmiş bir pil kullanmanızı öneririz.
Sistem Yazılımı Sürümünü güncelleme
Önemli Uyarı
- Tamamen şarj edilmiş bir şarj edilebilir pil paketi (NP-FZ100) kullanın.
- Sistem yazılımını güncellemeden önce dikey sapı sökün.
- Güncelleme işlemi sırasında pili çıkarmayın. Ani güç kesintisi fotoğraf makinesini çalışamaz duruma getirebilir.
- Fotoğraf makinesi sıcaklığı yüksekse güncelleme mümkün olmayabilir. Bu durumda, sıcaklık düştükten sonra güncelleme yapın.
1. Adım: Güncelleme Aracı'nı indirme
- Sistem yazılımı verilerinin kaydedildiği bellek kartını ünitenin 1. yuvasına takın.
Not: Yalnızca 1. yuva, sistem yazılımı verilerini tanır. - Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) öğesini, ardından Software Update (Yazılım Güncellemesi) öğesini seçin.
- Sistem yazılımını güncelleme onay ekranında Execute (Yürüt) öğesini seçtiğinizde güncelleme başlar.
Notlar:- Version Update X.XX → Y.YY (Sürüm Güncellemesi X.XX → Y.YY) şeklinde bir mesaj gösterilir (X.XX = mevcut sürümün numarası, Y.YY = son sürümün numarası).
- Güncelleme sırasında pili ve bellek kartını çıkarmayın.
- Sistem yazılımı güncellemesi başladığında siyah bir ekran gösterilir ve erişim lambası yanıp söner. Güncellemenin ilerleme durumuna bağlı olarak erişim lambası 1 kez → 3 kez → 5 kez yanıp söner. Güncellemenin tamamlanması yaklaşık 6 dakika sürer.
Notlar:- Sistem yazılımı veri kopyası yanlışsa fotoğraf makinesinin monitöründe The target model for the update file is incorrect. (Güncelleme dosyasının hedef modeli yanlış.) mesajı gösterilir.
- Erişim lambası tekrarlı şekilde 5 kez uzun yanıp sönüyorsa (0,5 saniyelik döngü) ve 6 kez kısa yanıp sönüyorsa (0,25 saniyelik döngü) sistem yazılımı bellek kartına doğru şekilde kopyalanmamış olabilir. Bu durumda, pili ve bellek kartını fotoğraf makinesinden çıkarın ve Sistem yazılım verilerini bellek kartına kaydetme bölümünden baştan başlayın.
- Güncelleme tamamlandığında fotoğraf makinesi otomatik olarak yeniden başlatılır. Yeniden başlatmadan sonra Body update complete (Gövde güncellemesi tamamlandı) ekranı gösterildiğinde OK (Tamam) öğesine basın.
2. Adım: Aygıtınızın sistem yazılımı sürümünü onaylayın
- Fotoğraf makinesinden Menu (Menü) → Setup (Kurulum) → Setup Option (Kurulum Seçeneği) → Version (Sürüm) öğesini seçin.
- Sistem yazılımı sürümü gösterilir.
- Artık yazılımı en son sürüme güncellemeye devam edebilirsiniz.