Adım Alexander Wieck. Almanya'nın güneyinde yaşayan bir fotoğraf tutkunuyum. Manzara ve sokak fotoğrafçılığı yıllardır beni büyülüyor ve bu anları keşfedip fotoğraflamayı çok seviyorum.
Şehrin dört bir yanında birçok ev ve heykel inşa eden mimar Antoni Gaudi'nin muhteşem eserlerini görmek için kısa bir süre önce Barselona'ya gittim. Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila ve Casa Batllo, Gaudi'nin en etkileyici eserleri arasında yer alıyor.
Yeni FE 20-70mm f/4 G'yi de yanıma alma şansım oldu. Bu lens, kompakt ve hafif yapısıyla âdeta sokak ve manzara fotoğrafçılığı için biçilmiş bir kaftan. 20mm, binaları fotoğraflamak veya Barselona'nın yüksek yerlerindeki çeşitli seyir noktalarının birinden harika fotoğraflar çekmek için yeterince geniş. 70mm ise daha fazla netleme mesafesi gerektiğinde büyük esneklik sağlıyor. Lensi elinize aldığınızda iyi bir his veriyor; Alpha 7 IV'ümle birlikte de güzel bir denge sağlıyor.
Barri Gòtic mahallesinin küçük sokaklarında dolaşırken bu lensin aslında ne kadar hafif olduğunu fark ettim. Sadece 488 gram ağırlığıyla, genellikle kullandığım 24-70mm f/2.8 G Master'dan çok daha hafif bir lens. Rahat bir kullanım sunuyor, ayrıca maksimum f/4 diyafram açıklığıyla oldukça düşük ışıkta bile çekim yapabildim.
Olağanüstü Eye AF özelliği sayesinde çekimlerin tamamında kusursuz ve süper hızlı netleme performansı elde ettim. Genel anlamda harika bir günlük kullanım sunuyor. Diğer lenslerimi otelde bırakıp gezi boyunca sadece 20-70mm'yi kullandım ve herhangi bir eksiklik hissetmedim. Sadece tek bir lens ve fotoğraf makinesiyle dışarı çıkıp Barselona'nın güzel sokaklarında yürümek gerçekten çok keyifliydi.
"Alexander Wieck, Almanya'nın güneyinde yaşayan, manzara ve sokak fotoğrafçılığını çok seven tutkulu bir fotoğrafçı"